Fokkerij
Wij zijn er van overtuigd dat een sterke moederlijn het beste ingrediënt is om een top springpaard te fokken. Door jarenlange selectie zijn we er in geslaagd om een sterke eigen stam op te bouwen. Negentig procent van onze paarden is aan elkaar gerelateerd via hun moederlijn. Met deze manier van fokken blijven wij dicht bij het type paard dat we willen fokken. We kennen elk paard in de moederlijn en dat geeft ons de mogelijkheid om de perfecte hengstenkeuze te maken voor onze merries.

We willen de kwaliteiten die onze merries hebben behouden en versterken. Met kwaliteit bedoelen wij een paard dat functioneel gebouwd is, over vermogen, elasticiteit, intelligentie en het meest belangrijke: instelling en tegelijkertijd de wil om voorzichtig te zijn beschikt. Wij zijn ook van mening dat gezondheid een prioriteit is voor een springpaard. Wij selecteren op gezondheid door middel van röntgen en het gebruik van solide hengsten en merries. Een sterk, gezond paard garandeert een langere spring carrière.

Training
Onze paarden worden in eigen beheer getraind voor keuringen en voorbereid op een carrière in de sport. Uiteraard kunnen wij dit ook met uw paard doen. Onze aanpak heeft zich al vele jaren bewezen en kenmerkt zich door geduld, rust, vertrouwen en zeer consequent zijn.

Opleiden jong sportpaard
Voor het opleiden of doorrijden van uw paard bent u bij ons aan het juiste adres. Het uitbrengen in de springsport, IBOP, VSN, etcetera behoort tot de mogelijkheden.

Keuringsklaar maken
Jaarlijks maken wij een aantal eigen paarden en paarden van klanten klaar voor de merrie of hengstenkeuring.

Keuring Ede

Instructie
Het is mogelijk om bij ons instructie te volgen, om de basis van de dressuur te verbeteren en het springen verder te ontwikkelen.

Fokadvies
Wij kunnen u voorzien van een gedegen fokadvies als u er over denkt om uw merrie te dekken. Door onze jarenlange ervaring in de fokkerij, weten we voor ieder paard de juiste hengst te vinden.

Opfok
Uw veulen en/of jonge paard kunt u bij ons onderbrengen. Wij hebben de faciliteiten om uw paard op een natuurlijke wijze op te laten groeien met leeftijdsgenoten en veel individuele aandacht.

Veulens

Bemiddeling
Via ons vertrouwde netwerk kunnen wij bemiddelen bij de aankoop van een paard.

Quality Kid Zangersheide

Pension
Er is mogelijkheid voor kleinschalig pension.

Historie
Onze eigen springpaardenfokkerij begon in 1946 met de aankoop van de Hannoveraanse merrie K. Torette. Deze fantastisch springende merrie werd gedekt door Hertog van Gelre. Hertog van Gelre was gefokt door Gerrit Jan van Dam, de vader van Wim. Hertog van Gelre was van Ot van Wittenstein en zijn moeder was Comana, (Nomana-stam merrielijn 2). 
Het eerste veulen uit K. Torette was de merrie Adorette, welke Wim van Dam later zelf uitbracht in de sport. De combinatie werd o.a. tweemaal winnaar van de puissance in Meppel. Uit K. Torette werd daarna Bistro gefokt, van de Frans Amerikaanse draver Peter Spencer. Bistro is de stammoeder voor onze gehele fokkerij.

Papa Historie

Sportieve loopbaan Wim van Dam
Begonnen als dressuurruiter met hoge klasseringen op nationaal niveau. Hij werd in 1957 Europees Kampioen Samengesteld op zijn eigen fokproduct Sunlight (v. Hertog van Gelre). Daarna verkoos hij de springsport. Van Dam werd tweemaal geselecteerd voor het Nederlands team voor de Olympische Spelen om naar Rome en Tokyo af te reizen. Wegens omstandigheden was deelname niet mogelijk. Vervolgens is hij tot op hoge leeftijd actief gebleven in de basissport.

Afbeelding 028